Taalspelen

taalspeler logo
taalspeler logo

Vanaf 2014 publiceerde ik op deze site allerlei bestaande en nieuwe taalspelletjes die ik tijdens groepsbezoeken met de deelnemers speelde. Begin 2023 heb ik de spelletjes herschreven en gebundeld op de website  TAALSPELER.nl.

Op TAALSPELER.nl worden zoveel mogelijk taalspelletjes beschreven die makkelijk inzetbaar zijn, waarvoor geen bijzondere materialen nodig zijn, die niet te lang duren, creatief uitdagend zijn, en in de praktijk blijken aan te slaan.
De site is bedoeld voor iedereen die van taalspelletjes houdt of ze wil gebruiken, maar vooral voor docenten in het primair-, voortgezet- en NT2-Onderwijs, taalcoaches en ouders.

Taalspelletjes zijn leuk om te doen. Ze dragen ook bij aan de woordenschat, bevorderen taalcreativiteit, kunnen gebruikt worden bij grammatica- en spellingsonderwijs, versterken de saamhorigheid, en nog heel erg veel meer. 
Ze kunnen ingezet worden als ijsbreker, kennismakingsspel, tijdvuller, energizer, als kern van een les, of als opmaat naar of onderdeel van schrijfopdrachten.
Die taalspelletjes zijn overal te vinden, ze komen overal vandaan: uit speelboeken, lesmethoden, taaltijdschriften, taalkunst-uitingen, websites, familietradities, de eigen fantasie en meer. 
Om ze voor iedereen makkelijk vindbaar en uitvoerbaar te maken, zijn er op TAALSPELER.nl veel spelletjes verzameld en beschreven. Dat scheelt nogal in het zoeken en in het ontwikkelen van eigen materiaal. 

De toegang en het gebruik van TAALSPELER.nl is gratis. Het kost de gebruiker niets, zelfs geen persoonsgegevens. De website is met een hoop tijd en wat sponsorgeld opgebouwd, en hoeft verder niets op te leveren.
Het hogere doel van TAALSPELER.nl is het bevorderen van de taalspeelsheid en taalvaardigheid. 

Meer informatie over de site staat op TAALSPELER.nl zelf.

Als je alle taalspelletjes die op deze site staan wil bekijken, die op een wat persoonlijker manier beschreven staan dan op TAALSPELER.nl, dan kan dat natuurlijk ook. Klik dan b.v. hier.