Het meisje in de rode bus

kaft rode bus

Voor het tv-programma BoekenBakkers schreef ik een stukje van 65 woorden. De elfjarige Nienke Hagemeier maakte er anderhalve badzijde van. En dat werkte ik weer uit tot een heel boek. Het boek is niet in de reguliere boekhandel te koop, maar verkrijgbaar via een actie bij supermarktketen EMTÉ. Het boek is geïllustreerd door Joke Eikenaar.

Dit was het opzetje:
Op een dag reed een grappig rood kampeerbusje de camping op. Er zat een vrolijke mevrouw achter het stuur. En achterin zag ik het gezicht van een meisje. Het meisje probeerde met gebaren contact met me te maken, maar ik begreep haar niet.
De volgende dag was de bus verdwenen. Maar op de plek waar hij gestaan had, vond ik een briefje. ‘HELP!’ stond erop.

En dit is de achterflaptekst:
Jolanda is vuilnisvrouw. Ze heeft een hond, maar ze wil graag een kind. En de negenjarige Flor wil graag met iemand spelen. Flor en Jolanda worden vrienden en gaan samen op stap in Jolanda’s rode bus. De reis duurt echter langer dan gepland. Ze raken steeds verder van huis en Jolanda doet raar. Flor vindt het eng. Wie kan haar helpen?

4 Comments

i
  • Oct 13 2014
hallo ik wil mijn boekbespreking over, het meisje in de rode bus. maar allen moet ik wat informatie en over u zelf weten. ik hoor nog van u met vriendenlijke groet i.
Jochem
  • May 6 2015
Heeft u info voor een boekbespreking voor mij. Alvast bedankt
senna
  • Mar 20 2016
waar kan je een boekverslag vinden van dit boek
admin
  • Mar 21 2016
Hoi Senna, dat weet ik echt niet. Groeten, Aby

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *