Over Aby

aby knip plak

Ik ben Aby Hartog, kinderboekenschrijver, tekenaar, verhalenverteller, boekverkoper, uitgever, invaldocent, gastdocent, vertaler, hulpsinterklaas, schoolschrijver, meningverkondiger, filmpjesmaker, prater over goed en kwaad, en bedenker en speler van taalspelletjes. Ik ben geboren in 1962. In Amsterdam. Ik ben de schrijver en illustrator van PAS OP voor de ezel en de beer en heel veel andere kinderboeken.

Het eerste verhaal dat ik schreef ging over een konijn. Het was een heel lief konijn. Mijn ouders, broer en zus vonden het prachtig. Maar de uitgevers stonden niet te springen voor een verhaal dat door een zesjarige was geschreven. Jammer. Gemiste kans.
Daarna volgde een lange periode van schoolgaan, studeren en werken. Ik schreef en tekende wel maar gooide het toch meestal in een la. Mijn la zit erg vol.

De ezel en de beer bedacht ik toen ik een jaar of 30 was. Maar toen had ik geen tijd en geen zin om de verhalen op te schrijven. Maar op mijn 39e vond ik dat ik lang genoeg had gewacht. En oh wonder, ik was niet de enige die de verhalen en tekeningen leuk vond. De uitgever was blij, de pers was blij, de mensen die mijn boek lazen waren blij. En zelf was ik zo trots als een pauw. Nu liggen er twee, drie, negen, tien, twintig, veel boeken in de winkel. Het gaat goed.

Ik schrijf zo veel als ik kan en klieder het huis vol met mijn tekeningen.
Daarnaast doe ik natuurlijk ook andere dingen. Ik jongleer, bak taarten, tango, knuffel, eet, drink, kano, slaap, jojo, lach, lees, werk, tuinier, wandel en nog veel meer. Soms alleen, soms met mijn vrouw, dochter, vrienden, vage bekenden of familie.

Als je meer wilt weten of als je me wat wilt vertellen kan je een mailtje sturen naar info (@) abyhartog (punt) nl.
Dat kan ook als je wil dat ik kom optreden, iets voor je schrijf of iets voor je teken.

Al de teksten en tekeningen op deze website zijn van Aby Hartog. De laatste update is van 27 september 2023.

1 Comment

Frederique
  • Jun 7 2015
Ik heb vandaag spookdicht gekocht op de zaanse schans en we hebben erg genoten en gelachen. Bedankt en ook voor deleuke signering. Frederique en Marcia

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *