Toffe recensies voor LUISTER naar de ezel en de beer

Toffe recensies voor LUISTER naar de ezel en de beer

  • On 11/05/2023
  • boeken

LUISTER naar de ezel en de beer krijgt aandacht van recensenten, van lezers, van boekhandels. Ik ben er blij mee. Zoals met deze recensie op het Vlaamse Pluizuit.be:

De beer en de ezel liepen door het bos, op zoek naar aandacht. Want ze hadden veel te vertellen. Niemand reageerde echter. Niemand wilde luisteren. Tot ze elkaar tegenkwamen. Ze besloten naar elkaar te luisteren. Ze gingen zitten en keken elkaar aan. En toen bleef het stil. Heel stil. Ze wisten niet meer wat ze wilden vertellen.
Dit verhaal is tekenend voor de heerlijke voorleesverhalen in deze bundel rond de 2 hoofdpersonages die elkaars hartsvrienden maar ook tegenpolen zijn. Zo verschillend als ze zijn, zo onmisbaar is de ene voor de andere, en omgekeerd.
Elk verhaal – 40 in totaal – is een gevoelig miniatuur van 2 à 3 pagina’s uit het leven gegrepen, met een fijne, ontwapenende humor en verrassende plots. Licht filosofisch en tegelijkertijd stevig en actief in het hier en nu.
De vele verhalen bulken van de emotie en de warme genegenheid tussen de 2 vrienden. De absurditeiten hoe zij met elkaar communiceren en wat ze samen beleven neem je met gemak voor waar aan, alsof het mensen waren als jij en ik. Met kleine kantjes en een eigengereid karakter. Maar steeds met de beste intentie om elk conflict samen te beslechten.
De luchtige prenten zijn al even absurd en grappig als de verhalen zelf. Hartog tekent met fijne lijntjes en een frisse inkleuring speelse figuren die de realiteit overstijgen. Zo prikkelt hij je eigen verbeelding met een fantasie die ruimte geeft.
Een knap geheel, goed voor vele uren heerlijk voorleesplezier, waarbij de 2 personages en de situaties snel in je hart en ziel kruipen, vol sympathie en medeleven.
Eric Vanthillo – mei 2023

Alle besprekingen van mijn boeken vind je (voor zover ik ze kan vinden) terug, onderaan de pagina op deze website die over dat boek gaat, zoals hier: LUISTER naar de ezel en de beer.