De website Taaspeler.nl is gelanceerd

De website Taaspeler.nl is gelanceerd

  • On 07/12/2022
  • Taalspel, Woordspel

De website TAALSPELER.nl is vandaag gepubliceerd.

Op TAALSPELER.nl worden zoveel mogelijk taalspelletjes beschreven die makkelijk inzetbaar zijn, waarvoor geen bijzondere materialen nodig zijn, die niet te lang duren, creatief uitdagend zijn, en in de praktijk blijken aan te slaan.
De site is bedoeld voor iedereen die van taalspelletjes houdt of ze wil gebruiken, maar vooral voor docenten in het primair-, voortgezet- en NT2-Onderwijs, taalcoaches en ouders.

Taalspelletjes zijn leuk om te doen. Ze dragen ook bij aan de woordenschat, bevorderen taalcreativiteit, kunnen gebruikt worden bij grammatica- en spellingsonderwijs, versterken de saamhorigheid, en nog heel erg veel meer. 
Ze kunnen ingezet worden als ijsbreker, kennismakingsspel, tijdvuller, energizer, als kern van een les, of als opmaat naar of onderdeel van schrijfopdrachten.
Die taalspelletjes zijn overal te vinden, ze komen overal vandaan: uit speelboeken, lesmethoden, taaltijdschriften, taalkunst-uitingen, websites, familietradities, de eigen fantasie en meer. 
Om ze voor iedereen makkelijk vindbaar en uitvoerbaar te maken, zijn er op TAALSPELER.nl veel spelletjes verzameld en beschreven. Dat scheelt nogal in het zoeken en in het ontwikkelen van eigen materiaal. 

TAALSPELER.nl is gemaakt door Aby Hartog. Hij is sinds jaar en dag kinderboekenmaker, schrijver, tekenaar, taalspeler, schoolschrijver, boekpromotor, verhalenverteller, boekverkoper, invaldocent en vader. Alle spelletjes zijn door hem in de praktijk getest en vervolgens beschreven.
De toegang en het gebruik van TAALSPELER.nl is gratis. Het kost de gebruiker niets, zelfs geen persoonsgegevens. De website is met een hoop tijd van Aby Hartog en wat sponsorgeld opgebouwd, en hoeft verder niets op te leveren.
Het hogere doel van TAALSPELER.nl, het doel van de maker, is het bevorderen van de taalspeelsheid en taalvaardigheid. 

Meer informatie over de site en de maker staat op TAALSPELER.nl zelf.